سفارش تبلیغ
صبا ویژن

علوم سیاسی
 

سئوالات مطالب کلاسی جامعه شناسی سیاسی

1-       قدرت را تعریف کنید. قدرت ویژگی و خصوصیات فردى است  و آن را نیروى بالقوه اى  مى دانند که یک فرد مى تواند به وسیله آن ، بر فرد دیگرى تاثیر گذارد، بر او نفوذ  کند و او را وادار به انجام کارى نماید  .

2-       حکومت را تعریف کنید. حکومت در لغت به معنی فرمانروایی و حکمرانی است و در اصطلاح عبارت است از فرایند اجرای منظم سیاست‌ها و تصمیمات مقامات اداری درون یک دستگاه سیاسی در قلمرو معین، و اقتدار آن به وسیله یک نظام حقوقی و با استفاده از زور در اجرای سیاست‌هایش حفظ می‌گردد. 

3-       دولت چیست؟ عبارت است از نهاد نظامند اجرای عدالت و هدایت ( آموزش) به نحوی که سعادت عامه دلیل کارآمدی آن باشد. یا «دولت عبارت است از عده­ای از مردم که در سرزمین مشخص به­طور دائم اسکان دارند و دارای حکومتی هستند که به وضع و اجرای قانون اقدام می­کنند و از حاکمیتی برخوردارند که به صورت روح حاکم و قدرت عالی آنها را از تعرضات داخلی و خارجی مصون می­دارد. 

4-       دیدگاههای مربوط به دولت چگونه است؟ دولت خاص و دولت عام. دولت در زبان عامه­ی مردم به معنای «هیات دولت»، «کابینه» یا «تشکیلات و اداره­های دولتی» می­باشد. اما مفهوم دولت در علم سیاست و روابط بین­الملل، دارای معنایی فراتر از آن­چه گذشت می­باشد. دولت، بزرگ­ترین سازمان­بندی گروه انسانی است؛ قدرت سیاسی در آن به جریان می­افتد و عالی­ترین تجلی قدرت نیز نام گرفته است.

5-       عناصر تشکیل­دهنده­ی دولت را بیان کنید. دولت به­عنوان مهم­ترین بازیگر سیاسی در صحنه­ی سیاست بین­الملل از چهار عنصر تشکیل شده است: 1-مردم، 2-سرزمین، 3- حکومت، و4- حاکمیت.

6-       موضوع جامعه شناسی سیاسی چیست؟ بررسی رابطه جامعه ودولت - بررسی گفتمان ونظریه ها- بررسی تأثیر گفتمان ها بر کردارها و رفتارهای سیاسی واجتماعی افراد بررسی علت مشکلات در جامعه

7-       نظریه سیاسی باید دارای چه منطقی باشد؟ 1- منطق انتزاعی 2- منطق انضمامی بدین معنی که در در هراندیشه باید هردومنطق از هم جدا شوند حقیقت این گفتمان ها نه فقط عینی بلکه تاریخی ومقصد به عقل ، مورد بررسی وتحلیل قرار گیرد.

8-       دلایل نظریه پردازی سیاسی چیست؟ 1- شناخت بی نظمی ها(بحران)2- شناخت علل بی نظمی ها 3- باز سازی جامعه خیالی4- ارائه راه حل

9-       چهار گفتمان جامعه شناسی سیاسی درادوار تاریخی را بیان کنید 1- جامعه فعال و دولت منفعل(قرون 18و19)=جامع نیرومنداست ولی دولت ضعیف دولت در خدمت جامعه است( لیبرال هستند)دولت یک ناظر بی طرف است وحق سرکوب یک گروه به نفع گروه دیگر را ندارد2- جامعه فعال و دولت فعال=(اواخر قرن 19 تا جنگ جهانی اول است هم دولت وهم جامعه نیرومند هستند.3- جامعه منفعل ودولت فعال= جامعه ضعیف ولی دولت نیرومند است فرد وجامعه ضعیف وعقلانیت وجود ندارد4- جامعه فعال ودولت منفعل = باز یک جامعه نیرومند ودولت ضعیف است

10-    جامعه شناسی سیاسی چیست ؟به بررسی روابط دولت و جامعه و به ویژه تاثیرات جامعه بر روی دولت پرداخته می‌شود، لذا «شناخت جامعه و پیچیدگی‌های آن، نقطه عزیمت شناخت زندگی سیاسی» به شمار می‌آید. جامعه شناسی سیاسی به دنبال کارکردها ی سیاسی است

11-    نظریات جامعه شناسی چگونه ارائه شده اند؟نظریه‌های جامعه‌شناسی چهارچوب‌های نظری هستند که جامعه‌شناسان از آنها برای توضیح و تحلیل فعالیت‌ها، فرایندها و ساختارهای اجتماعی استفاده می‌کنند. نظریه‌های جامعه‌شناسی به سه دسته کلی تقسیم می‌شوند. دسته اول نظریاتی هستند که با الهام از روش اتخاذ شده در علوم طبیعی و با هدف یافتن قوانین جامع حاکم بر اجتماع انسان‌ها ایجاد شد. نظریه پردازان در این رشته تلاش دارند که روابط علت و معلولی حاکم بر جوامع انسانی را کشف کنند. قوانین و مدل‌های پیشنهاد شده می‌بایست بگونه‌ای بیان شده باشند که صحت آنها آزمایش پذیر باشد. به عبارت دیگر جمع‌آوری داده‌ها این نظریات را تأیید و یا تکذیب بکند. مثال بسیار معروفی از این گونه از نظریات مقاله معروف و تأثیرگذار ماکس وبر درباره ساختارهای اداری (bureaucracy ) می‌باشد. این مقاله شالوده بسیاری از تحقیقات بعدی در این زمینه را بنا نهاد. دسته دیگری از نظریات اجتماعی بجای بررسی داده‌های تجربی فرایندهای اجتماعی، مسائل پایه‌ای‌تر و درونی‌تر را مورد بحث قرار می‌دهند. برخی از این مطالعات به خصوص به بررسی «رفتار» و «نظم» می‌پردازند و سعی در پاسخ به سؤالاتی مانند آنچه در زیر آمده می‌کنند: آیا رفتارهای اجتماعی عملگرا و هدفگرا هستند یا اینکه توسط ملاحظات زیبایی شناسی، عاطفی و اخلاقی شکل گرفته و هدایت می‌شوند؟ آیا الگوهایی که در رفتارهای اجتماعی مشاهده می‌شود ناشی از کنترلی است که مؤسسات بر اشخاص از طرق اخلاقی و یا اعمال زور دارند، یا اینکه ناشی از مذاکرات عملی است که بین افراد مختلف هنگامی که باید تصمیمی لحظه‌ای در شرایط غیر قابل پیشبینی شده در زندگی روز مره بگیرند، می‌باشد؟ نظریات در این دسته بر نقش عاطفه در رفتار و نیاز به هماهنگی در ایجاد نظم تأکید دارند. دسته سوم از نظریات بصورت غیر مستقیم از روش‌های هرمنیوتیک سعی در یافتن معانی و قصدهای متونی را می‌کند که در یک جامعه به شهرت رسیده‌اند، و از این طریق و بصورت غیر مستقیم سعی در پاسخ به سؤالات مورد علاقه جامع شناسان می‌کند.

12-   دولت تکثر گرا چیست؟واژه تکثر گرایی یا  پلورالیسم(pluralism) در لغت به معنای تکثر و چندگانگی است. این واژه در آغاز در عرصه سنتی کلیسا مطرح شد. شخصی را که دارای منصب گوناگون در کلیسا بود پلورالیست می­نامیدند. از خصوصیات مهم جوامع پلورال از دیدگاه پلورالیست­ها مشارکت مردمی در اداره جامعه و ایفای نقش دولت به طور غیرمستقیم از طرف مردم می­باشد. این مشارکت در قالب تشکیل احزاب سیاسی خود را نشان می­دهد. از همین رو وجود احزاب در جوامع پلورال یکی از نیازهای اساسی زندگی اجتماعی تلقی می­گردد. به اعتقاد ایشان مشارکت مردم در تشکیل احزاب و در نتیجه گردش قدرت موجب می­شود از انحرافات مختلفی که ممکن است در سایه انحصار قدرت در دست یک فرد یا گروه خاص حاصل شود جلوگیری گردد.

13-   قدرت درجامعه چگونه است؟ قدرت به منزله هرمی است که قاعده هرم مردم است وهرچه به رأس حکومت برویم قدرت حکومتی قوی تر می شود

14-   جامعه شناسی سیاسی در چند حوزه قابل بررسی است؟ دوحوزه * خرد =در حوزه خرد به فرد ، جامعه وارتباط بین اجزاء وعناصر تشکیل دهنده جامعه پرداخته می شود *کلان= در حوزه کلان به بحث مفاهیم کلی می پردازد مثل نقش گروههای نفوذ

15-   جامعه شناسی سیاسی از چند بخش تشکیل شده است؟ سه بخش جامعه- شناخت - سیاسی .

16-   در سوسیالیست رابطه دولت وجامعه چگونه است؟ اگر دولت فضای کمتری را اشغال کند وقلمرو خصوصی را افزایش دهد واز قلمرو عمومی زا کم کند «دموکراتیک» لیبرالیسم یا دولت حداقل مداخله را بوجود آورده است .

17-   درتوتالیتر رابطه دولت وجامعه چگونه است؟ اگر دولت فضای عمومی بیشتری را اشغال کند وجامعه فضای کمتری را اینجا دولت گسترش پیدا می کند وقلمرو عمومی را هم برای خود نگه می دارد دولت می شود«استبدادی» ودیکتاتوری حاکم می شود ودر نتیجه توتالیتر می شود ( در گفتمان توتالیتر فاشیسم ونازیسم و... می شود.)

18-   در دولت رفاه رابطه دولت وجامعه چگونه است؟ دولت وجامعه با هم برابر هستند وبه یک اندازه فضای عمومی را اشغال می کنند یعنی قلمرو عمومی وخصوصی به یک اندازه درز اختیار جامعه ودولت قرار می گیرد.

19-   سارکین دو خاصیت برای دولت بیان می کند آنرا نام ببرید. 1- خاصیت فنی 2- خاصیت اجبار

20-   هدف لیبرالیسم چیست؟ لیبرالیسم برآمده از نسل جامعه نیست بلکه فقط یک توجیه گراست وبه دنبال این است که سرمایه داری را جابیندازد وآن را مشروع جلوه دهد.لیبرالیسم خدا را کنار گذاشته ومنظورش اینست که همه چیز به نفع انسان تمام شود ودنبال اقتدار دولت است.


[ پنج شنبه 93/3/29 ] [ م. مباشری ] [ لطفا نظر دهید ]
.: Weblog Themes By SibTheme :.

درباره سایت

آرشیو مطالب
امکانات وب


بازدید امروز: 402
بازدید دیروز: 21
کل بازدیدسایت: 408334
انقلاب اسلامی